Baia energie - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sandra Cerena Looff-Landkroon - WaarBenJij.nu Baia energie - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Sandra Cerena Looff-Landkroon - WaarBenJij.nu

Baia energie

Door: S.C. Landkroon

Blijf op de hoogte en volg Sandra Cerena

09 November 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Dagdag! 23-10-2009

Ook vandaag weer begonnen de eerste kinderen rond half zes te schreeuwen en uit bed te komen. En nee ik was nog steeds niet echt moe :). Voor het ontbijt hebben ze eerst al hun spullen gepakt. Daarna hebben we heerlijke wentelteefjes gegeten. Voor ze de bus ingingen hadden ze nog even de kans om bij het kleine winkeltje hier op de lodge wat lekkers te kopen voor onderweg. Toen de bussen arriveerde bleek het de verkeerde te zijn, veel te klein. Toch wisten ze zich erin te proppen. Na doeidoeidoeidoeidoei Sandra gehoord te hebben en veel geknuffel reden ze weg ‘eindelijk’ gheghe. Ik vond het echt geweldig om te doen, erg lieve kinderen. Toch is het er vermoeiend om dat je bijna tot geen tijd voor jezelf hebt. Dus die heb ik daarna maar even genomen. Rond een uur of twaalf kwam PK om vier vrijwilligers weer mee terug te nemen. Daar waren de medewerkers hier best blij mee omdat ze niet echt goed hun werk deden, en ze nogal problemen verzorgden jammergenoeg. Omdat het erg warm was zouden we pas om 16.00 uur weer wat gaan doen. Maar het is Zuif-Afrika dus afspraken nakomen is hier geen gewoonte ben ik achter gekomen. Dus om half vijf waren we nog niet opgehaald. Omdat ik daarvoor het hele rot end om de leeuwenkooien ‘gerend’ had dacht ik, ach ja waarom ook niet ik heb nog niet genoeg energie verspeeld… laat ik gaan hardlopen. Ik mij omkleden en begonnen aan het rondje die ik toen samen met Hanzie ook liep. Dat ging goed totdat ik de weg kwijtraakte (wat hier niet te voorkomen is), toch rende ik door en vond de weg terug. Ik liep helemaal tot aan mijn lodge toen ik dacht “ik heb nog energie over”. Daarom rende ik er nog een klein stukje achteraan. En heb uiteindelijk bijna 40 minuten gelopen (A). Best goed ook al sport ik niet zo veel als thuis natuurlijk. ’s Avonds na het eten sloeg het weer om en begon het te stormen en regenen. Ik was nog steeds niet moe dus was samen met Louise (ook vrijwilliger uit Denemarken) en Vincent film gaan kijken. Zo dat is lang geleden zeg dat ik even lekker onderuitgezakt op de bank film lag te kijken, heerlijk weer. Uiteindelijk lag ik er pas weer rond 00.30 uur in. En nee nog steeds niet echt moe. De omgeving hier geeft me ongezond veel energie ;).

Kusjesss van mij